Wordt Ijsfondue de nieuwste trend?
Fonduen wordt nieuw leven ingeblazen met vloeibare stikstof van -196°C, kijk dus uit dat je niet met je vingers in de stikstof komt. Ice fondue is een kooktrend die in diverse restaurants helemaal hip and happening is. Bij ice fondue kun je zelf ijs-tapas maken van fruit of cake door het eerst in een dipje te dopen en vervolgens nog vijf seconden in de rokende stikstof. Met als resultaat een klein mini ijsje! Je kunt het ijshapje extra lekker maken door het met warme chocolade en slagroom te combineren.
Hoe werkt het?
Op een stokje rijg je een stukje fruit en die dip je door de chocolade houd het fruit vervolgens 3 a 5 seconden in de stikstof en haal het eruit. Ze adviseren altijd om even te wachten maar als je nieuwsgierig bent, neem je gewoon gelijk een hapje kan geen kwaad. Je verwacht een heel koud stukje fruit maar tot mijn verbazing was het fruit nog lekker zacht en het chocolade knarste goed weg.
Het concept
Als eigenaar van het Leidse éénmansbedrijf Business Edge bedenkt Koen innovatieve marketingconcepten. Onder de naam Icewizard maakte hij voor bedrijven op beurzen en evenementen met vloeibare stikstof ter plekke ijs-tapas om publiek te trekken. De enthousiaste reacties leidden tot de volgende stap: het ontwikkelen en aanbieden van Ijsfondue als totaalconcept voor de horeca.
Waar:
Touche Assen
Markt 20
9401 GT Assen
www.restauranttouche.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten